Expositie van 5 juli 2024 t/m 25 juli 2024

Petra Knötschke & Nelleke LettingaNelleke Lettinga en Petra Knötschke kennen elkaar van de KABK, de academie voor beeldende kunsten. Zij hebben jaren samen een atelier gedeeld op het Westeinde in Den Haag en gaan nu exposeren bij Galerie Arti- Shock in Rijswijk. De ontmoeting van kunsten uit zich in objecten, fragmenten en installaties die spelen met de ruimtes van de Rijswijkse galerie.

 

P E T R A  K N Ö T S C H K E
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Autonoom, Den Haag (2002-2007) Houtimprovisaties Petra Knötschke maakt gedetailleerde objecten voor aan de muur. Het zijn abstracte teatrico’s, tekensculpturen in hout met een bevreemdende detaillering. De grotere objecten ofwel de bouwsels, gemaakt van hout en metaal, zien eruit als improvisaties die zichzelf lijken te bouwen.

 

N E L L E K E  L E T T I N GA
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Autonoom, Den Haag (2000-2005) ‘Soms verschenen er wolken die voor hem gingen hangen. Dan dacht hij: wat nu? En krabde met zijn stralen aan zijn gloeiende achterhoofd. O ja, dacht hij korte of langere tijd later. Tevoorschijn komen, ik moet tevoorschijn komen, dat is waar ook. Dan kroop hij achter de wolken vandaan.’ Toon Tellegen – Fragment uit ‘De genezing van de krekel’ Opbouwen, afbreken, beschilderen, wegpoetsen, opgraven, bedekken… Zo ontstaan de beelden van Nelleke, gemaakt van alle denkbare materialen en technieken. 


Officiële opening op zaterdag 6 juli om 16.00 uur.  Willem Feltzer verzorgt de muziek. Hij is producer van elektronische muziek en DJ.