Expositie van 21 mei 2020 t/m 20 juni 2020

Katten van Jacqueline Stubenitsky

Etalage-expositie

"Drie jaar nu ben ik bezig met het schilderen van mijn 'Imaginaire Tuinen', schilderijen van door mij gedroomde tuinen (mogelijk of onmogelijk ......), die ik zou willen bezitten. In 2018 was de eerste expositie daar dan ook op geconcentreerd. De bedoeling was om in mei 2020, mijn komende solo expositie, de volgende lichting van mijn 'Tuinen' te laten zien. Op dit moment heb ik er 145, maar ook ik word natuurlijk beïnvloed door de Coronatoestand. 

Ook al heb ik tijdens het maken van mijn 'Tuinen' serie natuurlijk wel eens iets anders geschilderd, nu werd ik geïnspireerd door iets dat ik las over Elizabeth Blackadder. Toen ik haar opzocht, kwam ik een Schotse kunstenaar tegen die veel bloemen en planten schildert, maar ook haar katten op een tapijtje. Mijn eigen katten worden dit jaar 19, en omdat we vandaag de dag wel erg met onze eigen sterfelijkheid worden geconfronteerd, leek het me goed, hen maar eens vast te leggen in al hun specifieke houdingen. Maar eigenlijk staan ze ook voor deze gedwongen huiselijke tijd. Een tijd die voor ons heel vreemd is, maar voor hen en voor de rest van de natuur, de gewone dagelijkse kost. 

In vrolijke kleuren, met de boodschap dat het leven ook gewoon doorgaat, show ik deze serie voor de 'etalage expositie'. Veel plezier!"

Jacqueline Stubenitsky